DOELGROEPEN


Iedereen kan bij de podoloog terecht voor voet-, enkel, knie-, heup- en/of rugproblematieken. Dit kan zowel na doorverwijzing van een arts of specialist als op eigen initiatief.


Podologische voetzorg wordt sterk aangeraden bij mensen met diabetes mellitus, vaatpathologiën, reumatoïde arthtritis en neurologische aandoeningen.

(TOP)SPORTERS


Tijdens het sporten is de belasting op ons lichaam, en dus ook ter hoogte van de voeten, veel hoger dan in het dagelijks leven. Sporters kunnen te maken hebben met overbelastingsletsels die vaak hun oorzaak vinden in het slecht functioneren van de voet. Een podologische zool kan hier een meerwaarde zijn. Ook kan de podoloog gericht schoenadvies geven of andere (para)medici aanraden.

KINDEREN & JONGEREN


Kindervoeten zijn nog volop aan het groeien waardoor de voet gestuurd kan worden in de juiste richting met behulp van podologische zolen. Vanaf 6-7 jaar kan zooltherapie opgestart worden. Een screening van hele kleine kindervoetjes is ook mogelijk waarbij voornamelijk advies naar de toekomst toe wordt meegegeven.


Sommige kinderen kunnen ook last hebben van ingroeiende teennagels of andere huid- en nagelaandoeningen. Hiervoor kunnen zij ook bij de podoloog terecht voor de juiste behandeling. Knipadvies wordt meegegeven ter preventie! 

DIABETESPATIËNTEN


Ten gevolge van diabetes heeft men meer kans op het ontstaan van specifieke voetklachten zoals wonden. De podoloog heeft een belangrijke meerwaarde in het vroegtijdig opsporen en behandelen van deze klachten om zo complicaties te voorkomen. Het wordt zeker aangeraden om minimaal 2x per jaar langs te gaan bij de podoloog voor een gespecialiseerde voetverzorging.


Met een voorschrift van de arts of specialist heeft u als diabetespatiënt (voortraject, zorgtraject of conventie) 2x per jaar recht op terugbetaling op podologische behandelingen. 



REUMAPATIËNTEN


Ook reumapatiënten kunnen bij de podoloog terecht. Door ontstekingsprocessen ter hoogte van de gewrichten in de voet kunnen hamertenen en klauwtenen ontstaan. Zo kan de drukverdeling in de voet wijzigen die pijn kan veroorzaken. Hiervoor kan de podoloog vilt-, silicone- en eventueel zooltherapie toepassen.

VOLWASSENEN & OUDEREN


Voor volwassenen en ouderen met klachten ter hoogte van de rug, heup, knie en voet (of ter preventie) onderzoekt de podoloog of podologische zolen een meerwaarde kunnen betekenen. Ook voor huid- en nagelproblematiek zoals eeltpitten, ingegroeide teennagels, kloven,.. kunnen zij bij de podoloog terecht.